Awards

Non Profit Award van de Rotary Club Leadership Awards 2012

De Rotary Club Leadership Awards voor non-profit organisaties worden gegeven aan organisaties die programma's of projecten uitvoeren die buitengewone leidinggevende en innovatieve voorbeelden van uitmuntendheid stellen, die een hoge betrokkenheid tonen bij maatschappelijk verantwoorde activiteiten en die opvallende modellen stellen die andere individuen en organisaties kunnen aanmoedigen actief in de gemeenschap te zijn. Morning Tears ontving de eerste prijs in 2012 in de categorie non-profit voor het openen van de weg naar de bescherming en de zorg voor kinderen van veroordeelden, een groep die in de afgelopen jaren onzichtbaar is gebleven en vaak vergeten werd door de samenleving.

Christoffel Plantin Prijs 2012

Koen Sevenants, directeur van Morning Tears en woonachtig in Beijing, ontving op 15 oktober 2012 de Christoffel Plantinprijs 2012. Deze Belgische prijs wordt uitgereikt door het Fonds Christoffel Plantin, in de Provincie Antwerpen. De prijs bekroont een Belg die zichzelf verdienstelijk heeft gemaakt in het buitenland.

Koen kreeg deze prijs omdat hij als Belg een maatschappelijke bijdrage levert aan het leven van kinderen van gevangenen in het buitenland.

De prijs bedraagt een geldsom, 10.000 euro, en een medaille en wordt sinds 1968 uitgereikt. In het verleden behoorden al vele wetenschappers, onderzoekers en professoren tot de laureaten. Deze keer viel onze eigen Koen Sevenants, bezieler van Morning Tears, deze eer te beurt. De geldsom zal uiteraard ten goede komen aan het leven van de kinderen in China.

China Charity Award 2010

Beijing, 6/4/2010.- De Chinese regering heeft de prestigieuze "China Charity Award 2010" toegekend aan de internationale non-profit organisatie "Morning Tears", al meer dan 10 jaar zet deze organisatie zich vol toewijding in om kinderen te beschermen en te helpen waarvan de ouders in de gevangenis zitten of ter dood veroordeeld zijn.

Het "Coming Home"-project van Morning Tears is bekroond met de hoogste prijs van de Chinese regering voor een stichting, non-profit organisatie voor hun "buitengewone bijdrage" aan projecten voor kinderen voor hun sociale bescherming, steun en bescherming van hun leefklimaat.

International Friendship Award in 2009

In 2009 ontving Morning Tears de International Friendship Award van de Chinese gemeente Zhengzhou als erkenning van het werk van Morning Tears voor kinderen van veroordeelden in Zhengzhou.