Cambodja

In Cambodja kunnen kinderen bij hun moeder in de gevangenis wonen tot ze 3 jaar oud zijn, maar niets is voor hen voorzien. De slechte hygiëne en voedsel omstandigheden zijn voor de kinderen alleen nog maar slechter. Ze blijven vaak voor meerdere jaren met hun moeders in de gevangenis, zijn niet voorzien van een rantsoen en moeten daarom vertrouwen op wat hun moeders met hen delen van hun eigen voedselrantsoenen. Zij leren ook niet de sociale vaardigheden die van essentieel belang zijn voor hun jeugd en volwassen leven.

Sinds onze eerste missie naar Cambodja in 2011, heeft Morning Tears, na het vast stellen van de situatie van deze kinderen, deze kinderen ondersteund via onze partner in Cambodja, Il Nodo. Momenteel bezoeken we, met regelmatige intervallen, tien gevangenissen in heel Cambodja en bieden de volgende ondersteuning:

Basisbehoeften

Wij bieden basisbehoeften aan voor kinderen en zwangere vrouwen. Dit omvat de maandelijkse leveringen van persoonlijke hygiëne artikelen zoals tandpasta en tandenborstels, voorziening van rijst, voedingssupplementen en medicijnen als dat nodig is.

Psychologische en sociale steun

Tijdens onze bezoeken doen we een opvolging van de gedetineerde moeders en hun kinderen. De ontwikkeling van de kinderen wordt gevolgd met psychologische en sociale ondersteuning.

Gevangenis personeel als speelkamer assistenten

We hebben in 3 gevangenissen gevangenis personeel getraind als speelkamer assistent. Elke ochtend spelen ze met de kinderen in een als speeltuin aangewezen gebied binnen de gevangenis. Donaties van speelgoed hebben deze inspanningen ondersteund. Op deze manier hebben de kinderen de mogelijkheid om actief te zijn, te spelen en te leren, ook al zijn ze binnen een gevangenis. De moeders zijn ook in de gelegenheid gesteld om met hun kinderen te spelen in  speeltuinen en leren hoe  het spel en hun kinderen te stimuleren.

Maatschappelijk werker training

Wij bieden opleidingen voor maatschappelijk werkers in Phnom Penh. We profiteren van onze 15 jaar ervaring gecombineerd met de nieuwste wetenschappelijke inzichten om een opleiding op maat te geven in overeenstemming met de sociaal-culturele situatie in Cambodja. Door middel van deze opleiding hopen we een groep van maatschappelijk werkers met een bijzondere expertise in het aanpakken van de uitdagingen voor kinderen van gevangenen op te bouwen. Het train-de-trainer principe wordt systematisch toegepast in deze opleidingen om de lokale capaciteit voor kinderopvang te versterken.

Onze eerste twee trainingen zijn mogelijk gemaakt door middel van financiering en steun van de Lauritzen Foundation in Denemarken.

Tracking systeem voor verloren kinderen van gevangenen buiten de gevangenissen

Momenteel verwerving we fondsen voor de volgende stap in ons programma; een overzicht van de cijfers en de behoeften van kinderen, getroffen door opsluiting van hun ouders, die niet leven met hen in de gevangenissen. Deze kinderen zijn in groot gevaar het slachtoffer te zijn van mensenhandel, seksueel misbruik en uitbuiting.

Ouders hebben vaak hun kinderen uit het oog verloren bij opsluiting. Wij zijn van plan om een kind opsporingsnetwerk op te zetten in nauwe samenwerking met de Cambodjaanse autoriteiten. Het doel is om kinderen te herenigen met hun ouders en om deze kinderen de steun te geven die ze nodig hebben om hun volledige potentieel te ontwikkelen.

Onderwijs-, levens- en werk vaardigheden

Ondersteuning van kinderen binnen en buiten de gevangenis door het verstrekken van onderwijs- en werkvaardigheden en beroepsopleiding is een lange-termijn doel van Morning Tears in Cambodja. Opsluiting ontneemt kinderen vaak de familiale ondersteuning en alleen een opleiding zal hen voorzien van middelen om geld te verdienen in de formele arbeidsmarkt. De plicht om geld te verdienen voor het gezin is een 'normale' verwachting voor de kinderen in de meeste arme gezinnen in Cambodja. Kinderen van gevangenen zijn echter zo vaak de belangrijkste bron van inkomsten van de familie. Ze moeten werken om hun jongere broers en zussen te ondersteunen en om extra voedsel voor hun gedetineerde ouders te voorzien. Als ouders  vrijkomen zijn ze werkloos en vallen volledig terug op hun kinderen.

Actie tegen Spina Bifida bij pasgeborenen

Wij bieden foliumzuur aan zwangere vrouwen in de gevangenis als een eenvoudige en effectieve methode om Spina Bifida te voorkomen bij hun baby's. Medische ondersteuning als deze zal niet alleen helpen bij het voorkomen van ernstige en levenslange ziekte, maar zal ook helpen voorkomen dat moeders en kinderen een leven van armoede leiden in een land waar de toegang tot medische hulp duur en helemaal niet beschikbaar is in de meer afgelegen gebieden. Dit werk wordt gedaan in samenwerking met de Internationale Federatie voor Spina Bifida.


Ondersteuning van ons werk

Ons werk in Cambodja hangt voor 100 % af van subsidies en donaties. Uw steun maakt het verschil in het leven van de kinderen.

Donate

Ben je op zoek naar andere manieren om ons te steunen via je bedrijf? Neem dan  hier een kijkje.

Neem contact op met ons / press inquiries

Contact Us