Donaties

Uw steun is cruciaal voor ons werk voor kinderen met een ouder in de gevangenis. Hier doneren is veel meer dan een donatie. Uw steun geeft hoop!

Kinderen van gedetineerden zijn vaak onzichtbaar en samen kunnen we hen laten zien dat ze niet vergeten worden of alleen staan voor de uitdagingen waarmee zij dagelijks worden geconfronteerd. Samen kunnen we opnieuw bouwen aan een wereld voor deze kinderen en hen een eerlijke kans in het leven geven om hun potentieel volledig te ontwikkelen.

Bank overschrijvingen

U kunt eenvoudig overschrijven op een van de volgende hieronder vermelde rekening. Deze optie kan ook worden gebruikt voor de maandelijkse donaties, via een doorlopende opdracht.

Beneficiary: vzw Morning Tears België

Bank: ING

IBAN: BE 24 3631 4405 4538

BIC/SWIFT: BBRU BE BB

Onderstaand prachtige werk 'All Children of God'  geschonken door fotograaf Stephane Verheye kan U aankopen, het integrale bedrag wordt besteed aan de kinderen van Morning Tears. Een woordje uitleg door de kunstenaar:

Het werk is een voorbeeld van conceptuele fotografie. Het beeld is opgebouwd met veel symboliek en er is een duidelijk verband met het doel van  Morning Tears. De rakende kruisen verwijzen naar de kinderen, spelende kinderen hand in hand. Het kruis symboliseert het geloof,  niet het geloof in één of andere godsdienst, maar wel het geloof en het vertrouwen in de medemens. Als deze kinderen dit geloof verliezen hebben ze geen hoop meer. Het licht, de kleuren, het decor en de zware contrasten ondersteunen deze dramatiek. Het vallende kruis verwijst naar één van de vele slachtoffers waarvoor alle hulp nu al te laat komt. Onderaan in het beeld is het donker en verdrietig. Dat is het lot van velen onder hen. Maar het kan en moet ook anders, bovenaan in de foto is er nog steeds licht, een sprankel hoop en geloof in de toekomst. Daar kunnen wij allen samen iets aan doen.

De prijs bedraagt € 550. (Afmeting: 165 x 100 cm afgedrukt op papyrus 300)

ALL children of GOD

 

IMG_1063

Bovenstaande prachtige cyanotype Druif 4/6 door fotograaf Yvon Poncelet  (27,5 op 35 cm) is te koop voor € 300

Cyanotypie is een fotografisch proces waarbij na ontwikkeling een cyaan-blauwe afdruk ontstaat. De Engelse wetenschapper, fotograaf en astronoom John Herschel ontdekte dit proces in 1842. Het proces gebruikt twee chemicaliën:  Ammoniumijzercitraat en Kaliumhexacyanoferraat (III). Het resultaat was dat als deze twee stoffen werden blootgesteld aan sterk licht ze veranderden in Pruisisch blauw. Wanneer de chemische middelen zijn weggespoeld met water blijft er een stabiele en kenmerkende blauwe kleur achter, waarop de afbeelding in witte lijnen is weergegeven.

Onderstaande fantastische schilderij 'Morning Tears' door de gerenommeerde kunstschilder Tony Venneman (olie op plaat 60 x 50 cm)

kan in uw bezit komen voor € 1.050

IMG_1062